Şirketlerin yazılıma yönelik yaptıkları yatırımların daha doğru ve daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayan kişiye verilen isme yazılım danışmanı denir. Yazılım danışmanı, şirketlerin özellikle bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların olmazsa olmazları arasında yer alır. Yazılım danışmanı bütün bilgi ve birikimini çalıştığı şirket için kullanır. Bu sebepten dolayı yazılım danışmanlığı son derece önemli ve kritik bir iş koludur. Bir şirkete yazılım danışmanı alınacağı zaman belli kriterlerden geçmesi ve referanslarının etkileyici olması beklenir. Aynı zamanda şirketin odaklandığı projelerde bütün artı ve eksileri çıkartmalı, gerekli çalışmaları hazırlayıp rapor şeklinde yönetime sunmalı.
Yazılım danışmanları, müşterilerin arzu ve isteklerine yönelik projeler üretmeli ve belli stratejiler geliştirmeli. Şirketin alanı ile ilgili ürünleri tasarlar ve mevcut teknoloji imkanlarından da istifade ederek çalışmalarını yürütür. Yazılım danışmanlığı ciddi bir iştir. Bireysel müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra pek çok kurumsal firmaya da danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bizleri tercih ederek sektörünüzle alakalı proje üretimi ve takibini yapar, tüm bilgi ve birikimimizi aktarırız. Bu sayede müşterilerimize kesintisiz ve kusursuz bir hizmet vermiş oluruz.
Yazılım danışmanlığı firması olarak sektörünüzle alakalı birçok proje üretir ve proje hayata geçene kadar gerekli tüm çalışmaları yaparız. İşimizin öneminin ve kıymetinin farkındayız. Bu bilinçle müşterilerimize doğru hizmeti vermeye devam ediyoruz. Şirketinizin ihtiyaç duyduğu tüm yazılımların tespitini yapar ve gerekli kurulumları gerçekleştiririz. Bunun yanında ihtiyaç halinde gerekli olan bütün teknik dokümanları da hazırlar ve tarafınıza sunarız. Yazılım programlarının doğru ve hatasız bir şekilde çalışmasını sağlarız. Gerektiği hallerde bu yazılımların bakımlarını yapar ve olası sorunlarda acil müdahalelerde bulunuruz.
Yazılım danışmanlığı olarak verdiğimiz hizmetler elbette bunlarla sınırlı değil. Yazılımlarla alakalı tüm iyileştirme çalışmalarını yapar ve sistemin ihtiyaçlarını belirleriz. Bu sayede gerekli ihtiyaçları tedarik eder, çok daha sorunsuz ve performanslı bir sistem elde etmiş oluruz. Kişilerle birebir görüşme yaparak yazılım ihtiyaçları tespit edilir. Tespit edilen tüm bu ihtiyaçlar büyük bir titizlikle raporlanır ve iki yönlü hazırlanarak tarafınıza sunulur. Ayrıca mevcut projelerle ilgili gerekli brifingler yaparak müşterilerin kafasındaki tüm soru işaretleri giderilmiş olur.